مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی :
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌شرقی به تغییرات مسوولان در استان اشاره کرد و گفت: ساختار برای تبریز ۲۰۱۸ تعریف شده و به شخص و فردی وابسته نیست و کارها به خوبی پیش می‌رود.
کد خبر: ۴۹۹۴۴۶
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۳ 25 September 2017

مرتضی آبدار امروز در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: در یک برنامه پنج ساله، پنج شهر به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام انتخاب شد که در سال ۲۰۱۵ شهر قدس از فلسطین، ۲۰۱۶قونیه از ترکیه، ۲۰۱۷ مدینه منوره از عربستان سعودی، ۲۰۱۸ تبریز از ایران و در سال ۲۰۱۹ باکو از جمهوری اسلامی برای این منظور انتخاب شدند.

وی با بیان اینکه بعد از ابلاغیه از سوی سازمان جهانی، 2 شهر تبریز و یزد کاندیدای عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام شدند، افزود: تبریز با توجه به مسائل تاریخی و تمدنی به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام انتخاب و دستورالعمل آن ابلاغ شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان در خصوص وضعیت اقامتی و گردشگری استان ابراز کرد: تمام موزه‌ها، مکان‌های تاریخی و گردشگری آمادگی لازم برای میزبانی را داشته و حتی از اوایل سال‌جاری بازرسی و نظارت‌هایی از موزه‌ها و سایر دستگاه‌های رفاهی صورت گرفت تا بتوان پذیرایی خوبی داشته باشیم.

وی افزود: خوشبختانه  تمام ظرفیت‌های موجود در استان را برای گردشگری به خدمت گرفته‌ایم تا علاوه بر پیشرفت صنعت گردشگری، بتوانیم آمادگی برای ورود به رویداد بزرگ تبریز ۲۰۱۸ را داشته باشیم.

آبدار با اشاره به اینکه تبریز بعد از دوران انقلاب تا سال ۹۴ در حدود هفت هزار ۴۰۰ تخت هتل داشتیم، تصریح کرد: بعد از اینکه تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام انتخاب شد، کلیه مجوزها و سیاست‌های تشویقی از طرف میراث فرهنگی، شهرداری‌ها و سایر صادر شد که به‌تبع آن توانستیم تا پایان سال ۲۰۱۸ تعداد تخت‌های هتل را به ۱۶ هزار برسانیم.

وی اضافه کرد: جهش 2 ساله‌ای که در افزایش تخت‌های هتل داشتیم، برای ورود به تبریز ۲۰۱۸ و میزبانی از گردشگران داخلی و خارجی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان با تاکید به اینکه کلیه مهمان‌سراها استانداردسازی شده است، افزود: آموزش و پرورش استان سال گذشته میزبان ۲۴۰ هزار نفر و امسال ۳۶۰ هزار فرهنگی در استان بوده که همه آنها را در مهمان‌سراهای خود سکونت داده است.

وی استانداردسازی و ایجاد هتل‌های پنج، چهار و سه ستاره را جزو برنامه‌های مطلوب تبیین شده برای میزبانی خوب برای گردشگران مطرح کرد و گفت: با توجه به اهمیت مقوله اسکان برای مسافر، بیشترین تلاش برای ساخت محلی امن و ایمن جهت اسکان مسافران داریم تا علاوه بر خدمات‌دهی مطلوب بتوان صنعت گردشگری را نیز گسترش داد.

بازدید ۴.۵ میلیون گردشگر از استان آذربایجان‌شرقی/۴۶۰ هزار گردشگر خارجی

آبدار با مقایسه میزان گردشگر امسال با  سال گذشته به چهار و نیم میلیون گردشگر داخلی و ۴۶۰ هزار گردشگر خارجی اشاره کرد و بیان داشت: تمام تلاش به 2 برابر رساندن این میزان گردشگر است زیرا بعد از مطرح شدن نام تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان تعداد گردشگران خارجی افزایش یافته است.

پیش‌بینی حضور یک میلیون گردشگر خارجی در تبریز ۲۰۱۸ 

وی افزود: طبق تخمین صورت گرفته برای تبریز ۲۰۱۸ ورود یک میلیون گردشگر خارجی را پیش‌بینی کرده‌ایم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان با اشاره به اینکه همه گردشگران یکجا نخواهند آمد بلکه در طول سال سفر خواهند کرد و از این رو مشکل هتل نخواهیم داشت، گفت: امید است ۸۰ درصد تمام محل اقامتی و هتل‌ها در رویداد تبریز ۲۰۱۸ پر شود.

وی در تشریح برنامه‌های نو برای ورود به رویداد بزرگ تبریز ۲۰۱۸ اذعان داشت: بعد از ابلاغ انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام، ساختارسازی انجام گرفت و بلافاصله دستور تشکیل ستاد استانی توسط استاندار آذربایجان‌شرقی داده شد.

وظایف تعیین شده برای ۲۲ دستگاه اجرایی استان در سال ۲۰۱۸ 

آبدار با بیان اینکه ستاد تبریز ۲۰۱۸ به 2 صورت ستاد استانی و ستاد ملی فعالیت می‌کند، ابراز کرد: در طول ۱۴ ماه، تمام ۲۲ دستگاه اجرایی برنامه‌های شهرداری را جمع‌بندی کرده و به کمیته‌های فنی ارائه دادند که تصویب شد و در شورای ملی نیز به تصویب رسیده است.

وی افزود: تمام مصوبات به صورت کتاب چاپ شده و در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار گرفته است و در آن وظایف هر اداره کل معین و مشخص شده است.

اجرای ۱۰۸ پروژه برای رویداد تبریز ۲۰۱۸ 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ۱۰۸ پروژه عمرانی در خصوص  مسائل گردشگری را مورد اشاره قرار داد و گفت: در حدود ۱۳۰ رویداد فرهنگی، علمی و ورزشی مشخص شده که به دستگاه‌ها ابلاغ شده است.

وی، گزارشی مبنی بر تبریز گزارش می‌دهد را یادآور شد و تصریح کرد: هر ماه سازمان کنفرانس اسلامی گزارش روند آمادگی تبریز برای رویداد تبریز ۲۰۱۸ از ما می‌خواهد که گزارش اول با عنوان تبریز گزارش  می‌دهد و ۶ گزارش دیگر با عناوین تبریز جاده ابریشم، فرهنگ و هنر، سرمایه‌گذاری ارائه شده است.

اجرای برنامه‌های تبریز ۲۰۱۸ به تغییر مسوولی مرتبط نیست

آبدار به تغییرات مسوولان در استان اشاره کرد و ادامه داد: ساختار برای تبریز ۲۰۱۸ تعریف شده و به شخص و فردی وابسته نیست و کارها به خوبی جلو می‌رود.

وی در خصوص اقدامات در حوزه تبلیغات و بازاریابی رویداد تبریز ۲۰۱۸ ابراز کرد: میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی استان به عنوان دبیرخانه در ساختارسازی تعریف شده و مسوولیت کمیته تبلیغات،بازاریابی و روابط بین‌الملل به عهده شهرداری تبریز است که طبق برنامه تبلیغات را به مرحله برون‌مرزی خواهند رساند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان با تاکید به اینکه همه برنامه‌های تعریف شده در طی این ماه‌ها برای تبریز ۲۰۱۸ فقط ۳۰ درصد اصل موضوع است، افزود: حضور مردم اعم از بازاریان، کسبه و ورود بخش خصوصی در تبریز ۲۰۱۸ بسیار اهمیت دارد تا بتوان مابقی ۷۰ درصد کارها را انجام داد.

وی متذکر شد: رفتار صمیمی، تلاش برای تمیزی شهر، فعالیت مطلوب اقتصادی از جمله کارهایی است که شهروندان می‌توانند در سال ۲۰۱۸ انجام دهند زیرا در حوزه اصناف و کسبه، تاکسی‌ها و غیره لزوم حضور مردم در پای کار محسوس است.

اجرای برنامه‌های فراملی تبریز ۲۰۱۸ نیاز به حضور مردم و کمک بخش خصوصی دارد 

آبدار با اشاره به اینکه تبریز ۲۰۱۸ یک رویداد ملی و فراملی بوده و با حضور مردم در پای صحنه معنا خواهد یافت، گفت: حضور مردم و حضور پربار بخش خصوصی تمام‌کننده برنامه‌های تعریف شده است.

وی افزود: مردم باید به تبریز ۲۰۱۸ نگاه ملی و فراملی داشته و از ظرفیت این فرصت بزرگ استفاده مناسب داشته باشند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان با تاکید به اینکه پایتخت گردشگری اسلام یک رویداد بین‌المللی بوده و جمهوری اسلامی ویترین خود را از تبریز شروع می‌کند، گفت: طبق وظایف تعیین شده در تبریز ۲۰۱۸، نقش دولت یک بعد مسئله بوده و نقش مردم نیز بعد دیگری آن است.

وی با بیان اینکه تبریز در چند بخش شهرت جهانی دارد،اظهار کرد: تبریز در فرش دستبافت، تمیزترین شهر ایران، شهر زیست زندگی، بدون گدا، بدون معتاد متجاهر و آجیل اول است که زیرسایه همکاری شهروندان تبریز در گسترش فرهنگ آن است.

تخصیص اعتبار ۷۷۵ میلیارد تومان برای تبریز ۲۰۱۸ 

آبدار خاطرنشان کرد: حدود ۷۷۵ میلیارد تومان اعتبار برای برنامه‌ها و پروژه‌های ۲۰۱۸ در ۲۲ دستگاه اجرایی تعریف شده است.

وی با اشاره به اینکه تمام برنامه‌های تعریف شده به سازمان برنامه و بودجه رفته و از طرف آنها ساختار مالی تعریف شده است، افزود: اعتبارات تعیین شده در 2 بخش تا پایان سال ۹۶ و سال ۹۷ از ردیف اعتباری ویژه پرداخت خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان خاطرنشان کرد: طبق مصوبه صورت گرفته، دستگاه‌ها موظف هستند که تا ۱۰ درصد از اعتبارات جاری خود را صرف تبریز ۲۰۱۸ کنند و در سال ۹۷ نیز طبق قول مساعد دولت، ردیف اعتباری ویژه برای تأمین بودجه تبریز ۲۰۱۸ اختصاص خواهد یافت.

وی یادآور شد: علاوه بر بودجه تعیین شده دولت برای تبریز ۲۰۱۸، حدود ۲۶۳ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شهرداری به این رویداد بزرگ است. 

تعیین پنج مسیر برای تبریز ۲۰۱۸ با نگاه استانی  

آبدار با تاکید به اینکه رویداد تبریز ۲۰۱۸ را محدود به شهر تبریز نکرده و نگاه استانی به این رویداد داریم،گفت: دستگاه‌ها را مرتبط با تمام استان‌ها کرده‌ایم و به‌تبع آن پنج مسیر تبریز-مرند-منطقه آزاد ارس، تبریز- اهر-کلیبر،  تبریز-مراغه-ملکان-عجب‌شیر، تبریز-میانه و مسیر ششم تبریز-بستان‌آباد و سراب تعیین شده است.

وی افزود: تمام استان درگیر پروژه‌های تعریف شده تبریز ۲۰۱۸ است و لزوم اجرایی بهتر آن همدلی، همکاری و تعامل بین دستگاه‌ها و مردم همچنین حمایت نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار