محمدعلی منشی زاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به زلزله اخیر در استان، گفت: متاسفانه در این حادثه بسیاری هموطنان جان خود را از دست دادند و در حال حاضر 430 گواهی فوت برای جان باختگان این حادثه صادر شده است.

منشی‌زاده از اعزام تیم‌های پزشکی قانونی به مراکز زلزله زده خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر یک تیم در شهرستان ثلاث باباجانی، دو تیم در شهرستان سرپل‌ذهاب، یک تیم در قصرشیرین و یک تیم نیز در دالاهو مستقر است.

وی با انتقاد از نبود فضای مناسب برای انجام فعالیت‌های پزشکی قانونی، گفت: در حال حاضر تیم‌های مستقر در مناطق زلزله زده در فضای باز کار معاینه اجساد را انجام می‌دهند و حتی چادر هم در اختیار آنها قرار داده نشده است.

منشی زاده افزود: شهرستانهای سرپل ذهاب و قصرشیرین سالن تشریح ندارند و در گذشته هر مورد فوتی در منزل یا بیمارستان گزارش می‌شد همکاران به محل رفته و مجوز صادر می‌کردند و اگر نیاز به معاینات بیشتر و آزمایش بود، اجساد به نزدیکترین سالن تشریح در شهرستان های اطراف منتقل می‌شد.

وی تصریح کرد: اما هم اکنون به دلیل نبود سالن تشریح و تعداد بسیار اجساد، تیم های پزشکی قانونی در فضای باز کار معاینه اجساد را انجام داده و گواهی فوت صادر می کنند.

مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی استان کرمانشاه مشکل دیگر در زمینه کار پزشکی قانونی را دفن بدون مجوز برخی جان باختگان عنوان کرد و افزود: متاسفانه در برخی روستاها، خانواده متوفیان تنها با برگزاری مراسم ساده و مذهبی اجساد خانواده و بستگان خود را بدون مجوز فوت دفن می‌کنند.

وی افزود: بر اساس آمار غیر رسمی و پیش بینی که خود ما داریم حدود 100 تا 150 جان باخته حادثه بدون مجوز دفن شده‌اند.

منشی زاده نسبت به عواقب این کار هشدار داد و افزود: بازماندگان به لحاظ حقوقی و قانونی به مشکل برمی‌خورند و باید  برای دفن عزیزانشان حتما مجوز بگیرند.

مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی استان کرمانشاه افزود: از مراجع قضایی و انتظامی و نظامی در خواست داریم در این زمینه هوشیار باشند و از افرادی که اجساد را در منطقه منتقل کرده و برای دفن می‌برند، گواهی دفن بخواهند.

منشی زاده با بیان اینکه هزینه‌ای برای صدور مجوز کفن و دفن دریافت نمی‌شود، گفت:  گواهی فوت در کمتر از نیم ساعت صادر می‌شود، زیرا اجساد نیاز به معاینه خاصی ندارند و آثار صدمات روی بدن آنها مشخص است.