امام جمعه تبریز یکی از شاهدان عینی وقایع 29 بهمن‌ماه 1356 تبریز:
امام جمعه تبریز گفت: 29 بهمن به عنوان نمادی از حضور تعیین کننده مردم شریف آذربایجان در روند پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود و به عنوان مرحله زمینه‌سازی برای اوج‌گیری نهضت و انقلاب اسلامی و تحقق پیروزی‌های انقلاب اسلامی شناخته شده است.
کد خبر: ۵۶۸۱۷۲
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۶ 19 February 2018
 

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم که یکی از شاهدان عینی وقایع 29 بهمن‌ماه 1356 تبریز است  با تشریح اهمیت قیام 29 بهمن مردم تبریز در سال 1356 و زمینه‌سازی قدرتمند برای پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: باید یادی کنیم از نقش برجسته آیت‌الله قاضی طباطبایی در رهبری مردم آذربایجان در قیام 29 بهمن که به واقع نقش راهبری خود را به  نحو احسن انجام داد. حقیقتاً عنوان "خمینی آذربایجان" را درست مطرح کرده‌اند؛ ضمن اینکه شهید قاضی طباطبایی حق بزرگی بر گردن مردم آذربایجان دارد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، قیام 29 بهمن تبریز را در سرعت بخشیدن به پیروزی انقلاب اسلامی بسیار اثر گذار دانست و گفت: 29 بهمن به عنوان نمادی از حضور تعیین کننده مردم شریف آذربایجان در روند پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود و به عنوان مرحله زمینه‌سازی برای اوج‌گیری نهضت و انقلاب اسلامی و تحقق پیروزی‌های انقلاب اسلامی شناخته شده است.

امام جمعه تبریز افزود: در اهمیت 29 بهمن همین بس که مقام معظم رهبری همه ساله مردم آذربایجان را به مناسبت این روز تاریخی به حضور می‌پذیرند و با آنان دیدار می‌کنند.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم با بیان اینکه حرکت تبریز باعث شد حرکت‌های مشابه در چهلم شهدای نهضت اسلامی برگزار شود گفت: قیام 29 بهمن تبریز به مناسبت چهلم شهدای 19 دی قم با دعوت علما به ویژه شهید قاضی طباطبایی در مسجد قزلی برگزار شد. در این روز رئیس کلانتری منطقه به مسجد جسارت می‌کند و یک جوان برومند به نام شهید تجلایی در مقابلش می‌ایستد. ماموران کلانتری به این جوان تیراندازی کرده و او را به شهادت می‌رسانند و تعداد دیگری نیز در این حرکت شهید و مجروح می‌شوند و یک حرکت بزرگ شکل می‌گیرد.

امام جمعه تبریز درباره فعالیت‌های مبارزاتی خود و پدر بزرگوارش در سال 1356 در تبریز گفت: در آن ایام فعالیت‌های قرآنی در مسجد میرعلی داشتیم، پدر سه شهید، حاج رجب محمدخانلی هم این فعالیت‌ها را تشویق و پشتیبانی می‌کرد؛ ضمن اینکه مردم هم تشنه مسائل قرآنی بودند و استقبال می‌کردند. در اسناد ساواک درباره فعالیت‌های پدرم، سیدمحمدتقی آل هاشم نوشته بودند او پسری دارد به نام سید محمدعلی آل هاشم که در مسجد میرعلی کلاس‌های قرآن راه انداخته که سیدتقی در آن نقشی ندارد ولی محمدعلی کلاس را اداره کرده و افکار جوانان را مسموم می‌کند. 

وی ادامه داد: در آن سند، ساواک گزارش داده بود: «به نظر می‌رسد این افراد با قم در ارتباط هستند و اقدامات ضد دولتی انجام می‌دهند.»/فارس

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :