به گزارش تابناک تبریز، آقای ایرج حریرچی در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با بیان اینکه ماسک‌های N۹۵ صرفاً برای کادر درمانی و بیمارستانی است افزود: جای شرمندگی است که نمی‌توانیم ماسک و تجهیزات بهداشتی ارزان قیمت تری به دست مردم برسانیم، اما مردم می‌توانند در منازل، ماسک مورد نیاز خود را به سادگی و با کمترین هزینه تولید نمایند.

او با نمایش دادن تعدادی از نمونه ماسک‌های تولید شده خانگی ادامه داد: استفاده از ماسک، حرکت اجتماعی و بیانگر آن است که من نمی‌خواهم دیگران را آلوده کنم.

آقای حریرچی گفت: در سه هفته گذشته استفاده از ماسک در تهران به ۱۰ درصد و در برخی شهرستان‌ها به ۲۰ درصد نزول کرده بود، اما با راه اندازی پویش (من ماسک می‌زنم) طبق بررسی‌های صورت گرفته در برخی شهر‌ها همچون اصفهان و مراکز سایر استان‌ها استفاده از ماسک به ۷۵ درصد و در تهران هم این آمار به بالای ۵۰ درصد رسیده است.

او تصریح کرد: این آمار خوب است، ولی کافی نیست اگر این آمار به ۹۵ درصد برسد رکورد جهانی در مراقبت‌های جلوگیرانه از ابتلا به کرونا به ثبت خواهد رسید.

شرایط عادی نیست احتیاط کنید

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه حد مطلوب جلوگیری و اقدام پیشگیرانه از ابتلا به کرونا استفاده ۸۰ درصد مردم از ماسک است افزود: آمار بالای مرگ و میر مبتلایان به کرونا در این روزها، حاصل مسافرت‌های مردمی در ایام عید فطر و تعطیلات ۱۴ و ۱۵ خرداد است.

آقای حریرچی ادامه داد: با اعمال بازگشایی‌ها مردم فکر کردند جامعه به شرایط عادی برگشته فکر کردند مرگ و میر روزانه ۲۰، ۳۰ و ۴۰ نفر در کشور ۸۳ میلیون نفری آمار خاصی نیست.

او با بیان اینکه در حال حاضر در کشور حدود ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد صنفی قابل نظارت (از حیث رعایت اصول بهداشتی) داریم و در مقابل این عدد فقط ۷ هزار و ۶۰۰ مأمور بازرسی و نظارت داریم، اگر قرار باش n هر بازرس به طور میانگین سالانه به ۳۰۰ واحد سرکشی و نظارت نماید ما با کمبود ۱۹ هزار و ۶۵۰ نفری مأموریت بازرس مواجهیم.

آقای حریرچی تصریح کرد: طبق مصوبه‌ای به وزارت بهداشت اجازه داده شد در صورت مواجهه با واحد صنفی متخلف و اعمال دومین اخطار اقدام به پلمب آن واحد نماید.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: طبق آخرین پیش بینی‌ها شرایط ابتلا و یا مرگ و میر حاصله از کرونا در پاییز و زمستان بسیار بدتر از بهار و تابستان جاری خواهد بود.

آقای حریرچی افزود: کشور‌هایی که غیر عاقلانه رفتار نمایند و حکومتشان به عنوان اولین عنصر و مردم با هم یکدل و هماهنگ به میدان نیایند سرنوشتی تلخ و همراه با مرگ و میر‌های چند ده هزار نفری در انتظارشان خواهد بود البته این ارقام در اروپا مصداق ندارد، زیرا جمعیت کشور‌های اروپایی کمتر است، در بلوک غرب اروپا از پروتکل‌های سختگیرانه‌ای استفاده شد که ما راضی به بهره گیری از اینگونه پروتکل‌ها نیستیم، اما اقدامات مثبتی را بکارگیری کرده ایم.

او تصریح کرد: هیچ امید کوتاه مدت و میان مدت کمتر از یکسال برای سخت واکسن کرونا وجود ندارد.

آقای حریرچی ادامه داد: به مردم توصیه می‌کنیم هیچگونه دارویی را از بازار سیاه به امید اینکه دوای کروناست تهیه نکنند، زیرا تا این لحظه در هیچ جای دنیا دارو یا واکسن برای درمان کرونا ساخته نشده است.

او در خصوص داروی Remdesivier گفت: تاکنون اصالت این دارو تأیید نشده گرچه برخی از کشور‌های اروپایی مصرف آن را آزاد کرده اند، اما هنوز در درمانی بودن آن اطمینانی وجود ندارد. از پزشکان عزیز کشورمان هم تقاضا می‌کنم دارو‌های خارج از پروتکل تجویز نکنند.

او خطاب به برخی هنرپیشگان و بازیگران کشورمان گفت: از سلبریتی‌ها تقاضا دارم یا به کار بازیگری خود بپردازند و یا اگر قصد کمک کردن به ما را دارند توصیه‌های ما را ترویج دهند و از انتشار نظرات و عقاید شخصی پرهیز نمایند.

آقای حریرچی در خصوص خطرات احتمالی در امتحانات کنکور گفت: یک کنکور، کمتر از پنج مراسم عروسی چند صد نفری خطر دارد پس نگران برگزاری آزمون‌های کنکور نباشید. وقتی مراکز خرید و تفریحی بازگشایی می‌شود نباید انتظار داشته باشیم که کنکور لغو گردد البته جزئیات نحوه برگزاری کنکور، درجلسه‌ای میان و وزیر بهداشت و علوم و تحقیقات تعیین خواهد شد.

وی افزود: در برخی از جوامع ابتلا به کرونا در میان جوانان بیشتر شده است. دو دسته از جوانان شدیداً به کرونا مبتلا خواهند شد یکی آن‌ها که دارای بیماری زمینه‌ای به دیابت هستند برخی جوانان هم به دلیل میزان بالای ورودی ویروس دچار علائم می‌شوند و ابتلا پیدا می‌کنند.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: هیچ جوانی نباید به نیروی فیزیکی و یا سلامت خود مغرور شود، زیرا ممکن است سلامت خود و یا خانواده و عزیزانش را به خطر بیاندازد.

آقای دکتر پیام طبرسی معاون آموزش مرکز تحقیقات بیمارستان مسیح دانشوری هم در ارتباط زنده تصویری با این برنامه از مراجعه روزانه ۳۵۰ نفر به اورژانس کرونایی این بیمارستان خبر داد و افزود: متأسفانه با وجود روزانه ۱۵ ترخیص در بخش کرونا باز هم با کمبود تخت مواجه هستیم

آقای دکتر امیر قائمی دبیر انجمن ویروس شناسی و دانشیار انستیتو پاستور ایران در دیگر ارتباط تصویری با این برنامه گفت: ویروس کووید ۱۹ نوع پیشرفته و هوشمندسازی شده‌ای از کرونا ویروس‌های پیشین یعنی سارس و مِرس است به طوری که بدن مبتلایان به کووید ۱۹ بعد از بهبود از بیماری، فاقد آنتی بادی می‌باشد.

او ادامه داد: در حال حاضر کشف و ساخت واکسن ویروس کووید ۱۹ به عنوان یک چالش بزرگ پیش روی بشر قرار دارد، زیرا پروسه اثرگذاری و اثربخشی واکسن‌هایی که ساخته می‌شود منوط به گذر زمان و بروز اثرات دائمی خواهد بود.