به گزارش خبرنگار تابناک از آذربایجان شرقی؛ در حال حاضر چهار زن در هیئت دولت حضور دارند، اتفاقی متفاوت و البته تحسین برانگیز، به نظر میرسد، اراده رئیس جمهوری در تحقق این جملات بیانیه انتخاباتی خود جدی است، او گفته بود: باور دارم که حضور زنان در سطوح بالای مدیریتی و تصمیمگیری، حق آنها و ضرورتی برای پیشرفت کشور است. هدف من افزایش سهم زنان در مناصب مدیریتی کشور بر اساس شایسته سالاری و عدالت است.
چهری مدیریتی استان آذربایجانشرقی همواره مردانه بوده و سهم زنان در پستهای مدیریتی انگشت شمار است.
در دو دولت قبلی تنها دو زن مدیر در بدنه اجرایی استان حضور داشتند، خانم ها: فرگل صحاف در کسوت مدیریت اداره کل بهزیستی استان و لیلی اورنگی به عنوان ناظر گمرکات استان آذربایجانشرقی و مدیرکل گمرک تبریز.
در این سالها نام چند بخشدار زن نیز به چشم میخورد، از مینا گلی پور و حکیمه انتظاری که به عنوان نخستین زنان بخشدار استان در دولت دوازدهم معرفی شدند تا معصومه زاهدی و رقیه زارعی که در چند سال اخیر، مدتی در کسوت بخشداری در زمره زنان مدیر استان قرار داشتند.
به حاشیه رانده شدن زنان و سهم قلیل آنها از مشارکت اجرایی و سیاسی، قصه جدیدی نیست، در ترکیب مدیریتی و معاونتی ادارت و نهادهای دولتی نیز به ندرت میتوان زنی را یافت که سمتی گرفته باشد، زنان توانمند عادت کرده اند، دیده نشوند و اگر به دنبال پست مدیریتی بودند، محکوم به قدرت طلبی و زیادهخواهی شده اند.
وقتی صحبت از تغییر چهره مردانه مدیرتی میشود، منظور این نیست که از حالا باید چهره مدیریتی زنانه شود، بلکه صحبت این است که باید به تواناییهای زنان اعتماد شده و بر اساس شایسته سالاری و صرف نظر از جنسیت به آنان توجه شود.
تیم مدیریتی استان آذربایجانشرقی نیز در حال نو شدن است و تغییرات مدیریتی در شرف انجام است، لازم است این نکته را یادآوری کنیم که بر اساس آمارهای کشوری در حال حاضر سهم زنان در سطوح مدیریتی ۸ درصد بیشتر نیست!
با یک آمار سرانگشتی هم میتوان فهمید که سهم مدیریتی زنان در استان آذربایجانشرقی حتی به ۸ درصد هم نمیرسد!
حالا که قطار تغییرات مدیریتی به داخل استانها کشیده شده و هر روز خبر تازهای از انتصابات به گوش میرسد، پرسش اینجاست که آیا اراده دولت در مشارکت زنان در سطوح مدیریتی به داخل استانها نیز کشیده میشود؟
زهرا حیدری آزاد