به گزارش تابناک آذربایجانشرقی، هنوز زمستان نیامده، آلودگی روی شهر تبریز چمبره زده است، اگر شانس با تبریزیها یار باشد وبادی بوزد، میتوانند نفس راحتی بکشند، اما اگر از باد و باران و برف خبری نباشد، شهر با آلودگی خفه میشود.
شهر تبریز به چه شکل آلوده میشود؟
" شهر تبریز به خاطر شرایط توپوگرافی وشریان هوای خاص خود مستعد وارونگی هوا است، بالتبع امکان آلودگی هوا در روزهای سرد وزمستانی بالا است."
این را استاد اقلیم شناسی دانشگاه تبریز میگوید.
بهروز ساری صراف در گفتگو با خبرنگار تابناک آذربایجانشرقی اضافه میکند: تبریز در روزهای سرد سال با پایداری هوا و البتهوارونگی دما روبهروست و در این شرایط با توجه با سردتر شدن هوا غلظت آلایندهها افزایش خواهد داشت و باید همچنان شرایط آلودگیهوا را خارج از توانی که به لحاظ توپوگرافی و اقلیمی دارد، تحمل کند.
وی ادامه می دهد: افشاگری مسئولان شهری در سال های گذشته نشان می دهد، در صورت بالا رفتن مصرف انرژی در روزهایسرد،امکان استفاده از سوخت های جایگزین همچون مازوت در برخی صنایع وجود دارد، بنابراین با امکان وارونگی هوا و مصرف چنینسوخت هایی می توان دوباره الودگی هوا را پیش بینی کرد.
وی با بیان اینکه امسال نیز مشابه سالهای گذشته با سرد شدن هوا و بازگشت آلودگی به هوای اکثر کلانشهرهای کشور، باردیگرموضوع مازوت سوزی نیروگاهها بدلیل کمبود گاز و همچنین تاثیر این اقدام در افزایش ذرات آلاینده هوا از جمله مسائل داغی استکه در رسانهها و شبکه های اجتماعی پیرامون آن گفتگوهای زیادی جریان دارد، میگوید: امیدواریم امسال با تدبیر استاندار و مسئولانشهری، میزان آلودگی کمتری را شاهد باشیم.
شروع آلودگی هوای تبریز با مازوت سوزی
شهنام اشتری، مدیر کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی نیز می گوید: بر اساس یک تحقیق دانشگاهی، بخش بزرگی از آلودگیهوای شهر تبریز متاثر از ترافیک و سوخت خودروهااست، اما این در صورتی است که نیروگاه گازسوز باشد و در صورتی که مازوتسوزی کند، شاخص های گوگرد هوا افزایش چشمگیری می یابند.
نیروگاه تبریز: ما حقی در انتخاب سوخت نداریم!
مازوت سوزی نیروگاه حرارتی تبریز چندین سال است به معضل زیست محیطی در کنار دیگر منابع آلاینده هوای تبریز تبدیل شده است وهر ساله بحث مازوت سوزی نیروگاه تبریز، فرسودگی آن و ناترازی تولید و توزیع گاز مطرح می شود ، اما ...
نیروگاه حرارتی تبریز تنها نیروگاه کشور نیست که مازوت می سوزاند، اما نزدیک ترین نیروگاه مازوت سوز به یک شهر دو میلیون نفری است!
مدیر روابط عمومی نیروگاه حرارتی تبریز، می گوید؛ نیروگاه حقی در انتخاب نوع سوخت ندارد!
بهرام سرمست با بیان اینکه نوع سوخت مصرفی در نیروگاههای کشور، تحت انتخاب وزارت نیرو نیست، می کوید: وزارتخانه نیرو برنحوه تامین سوخت کنترل مستقیمی ندارد، ما مسئول تامین برق و مدیریت تولید و توزیع آن هستیم.
مصرف مازوتی که گوگرد بالایی دارد
گفته می شود، حتی مازوتی که در اختیار نیروگاه ها گذاشته می شود، مازوت استانداردی نیست و میزان آلایندگی بالایی دارد.
مدیر نیروگاه حرارتی تبریز نیز چندی پیش در نشست خبری خود به این مسئله واکنش نشان داده بود و گفته بود: مازوت مصرفی درنیروگاه تبریز کیفیت پایینی دارد و هر چه کیفیت مازوت بالاتر باشد، نقش آن در ایجاد آلودگی هوا نیز کمتر خواهد بود .
وی اضافه کرده بود: بالا بودن میزان گوگرد در این نیروگاه موجب تولید دود بیشتر و آلودگی میشود و این قابل کتمان نیست اما ما ناچارهستیم در روزهایی که گاز نیست از سوخت مازوت برای تولید برق استفاده کنیم.
قصه پرتکرار آلودگی هوای تبریز؛ راه حل چیست؟
بهروز ساری صراف در پاسخ به این سئوال که راه حل چیست؟ می گوید: راه حل فیلتر است، برای کاهش آلایندگی واحدهایی که سوختمناسبی مصرف نمیکنند، استفاده از سوخت مناسب در وهله اول و نصب فیلتر در وهله دوم، از تشدید الودگی هوا جلوگیری میکند.
بهرام سرمست، مدیر روابط عمومی نیروگاه تبریز در اینباره می گوید: هیچ نیروگاهی در ایران چنین فیلتراسیونی ندارد زیرا هزینه آنبسیار بالاست.
ضرورت ساخت نیروگاه جدید در تبریز
مدیر کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی در اینباره به خبرنگار تابناک آذربایجان شرقی می گوید: از سال های پیش ضرورت ساخت نیروگاه جدید مطرح شده است.
.
بحث آلودگی هوای تبریز، قصه ای تکراری شده و ارزوی ساخت نیروگاه جدید نیز ارزوی دور و دراز به نظر می رسد. سال هاست کهاهالی قلم و رسانه از فرسودگی و آلودگی نیروگاه تبریز می گویند و امروز زمان آن است که شاهد یک اقدام جدی و تضمین کننده برای سرمایهگذاری برای ساخت نیروگاه جدید و همینطور سرمایه گذاری برای انرژی های پاک در تبریز باشیم.
این درست که نیروگاه حرارتی تبریز تنها نیروگاه کشور نیست که مازوت می سوزاند، اما نزدیک ترین نیروگاه مازوت سوز به یک شهر دومیلیون نفری با آب و هوا و توپوگرافی کوهستانی است. همین است که شهر تبریز تبریز با چند روز مازوت سوزی نیروگاه ، خفه می شودو اگر فکری اساسی نشود، روزهلی متوالی ، آلودگی هوا در زمستان، میهمان این شهر می شود.
تا مگر بادی بوزد، یا برف و بارانی ببارد!
گزارش از زهرا حیدری
انتهای پیام/ع