چرا خبری از بارش برف و باران نیست؟

هاله حرارتی دریاچه ارومیه؛ یک ایده فرضی یا واقعیت علمی/ انباشت حرارتی بر روی دریاچه؛ الگوی بارشی را تغییر داده است

گروه استان ها- استاد اقلیم شناسی دانشگاه تبریز می گوید: انباشت حرارتی در شمال غربی کشور و عمدتا بر روی دریاچه ارومیه، الگوی بارشی این منطقه را تغییر داده است.
کد خبر: ۱۱۹۱۰۴۶
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹ 04 December 2024

هاله حرارتی دریاچه ارومیه؛ یک ایده فرضی یا واقعیت علمی؟!

بهروز ساری صراف در گفت و گو با خبرنگار تابناک آذربایجان‌شرقی، در توضیح این مطلب گفت: در ارتباط با بحث انباشت حرارتی در شمال غربی ایران و عمدتاً  در حوزه دریاچه ارومیه باید این یادآوری را داشته باشم که سالیان سال هست که این ویژگی اتمسفر به نوعی خودش را در تغییر الگوی بارشی منطقه نشان داده است.

وی با اشاره به پیش بینی بارش برف و باران در منطقه ورزقان  در سال گذشته، گفت:  در حدود ۱۶ دی ماه سال گذشته، پیش بینی یک برف سنگین در آن منطقه شده بود، اما برف به باران تبدیل شد.

وی ادامه داد: در حوزه دریاچه ارومیه در الگوی بارشی تغییراتی ایجاد شده که به موجب آن برف را به باران و باران را به رطوبت و مه تبدیل می‌کند.

وی اضافه کرد: در همین هفته گذشته، حدود ۸ آذر خبرگزاری‌ها از ورود یک توده هوایی خبر دادند که در ترکیه به بارش برف و باران منجر شد، اما در شهر‌های نزدیک ما به ترکیه، این توده هوایی به باران مختصری تبدیل شد.

صراف اضافه کرد: اگر این توده هوایی به بارش برف و باران چشمگیر می‌انجامید، در حدود یک میلیارد متر مکعب آب فراهم می‌شد. این در حالی است که در حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب یعنی یک پنجم بارش به منطقه ما رسید.

وی ادامه داد: با بررسی تصاویر هوایی متوجه می‌شویم که ابر‌ها به خاطر حرارت هست که بخار می‌شوند و توان بارشی از دست می‌رود.

وی با اشاره به اظهارات آقای سلاجقه، رئیس سابق محیط زیست گفت: این مقام مسئول تایید کرد که به خاطر آلودگی‌ها و گرمای هوا،  ابر‌های تهران تمرکزی برای بارندگی ندارند، ولی فقط تهران را مطرح کرد، اما اشاره‌ای به دیگر شهر‌ها نداشت، اما موضوع مازوت سوزی‌ها و انبساط ابر‌ها فقط مختص شهر تهران نیست.

استاد دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به درصد خطای پیش بینی‌های هوا گفت: کارشناسان سازمان هواشناسی بار‌ها تاکید کردند پیش بینی‌ها به طرز معناداری به هم می‌ریزد و البته آن را به تغییرات اقلیم نسبت می‌دهند. اما گمان می‌کنم، ضعف تجهیزات هواشناسی و عدم به روز بودن آنها، باعث بروز خطا در پیش بینی هوا است.

وی ادامه داد: سال پیش امام جمعه شهید ما از نیروگاه تبریز بازدید و درخواست توقف مازوت سوزی را داشتند، اما این مسئله به طور کامل محقق نشد، در  حال حاضر نیز بنا به دستور ریاست محترم جمهور مازوت سوزی در شهر اراک و تهران و اصفهان متوقف شده، اما از توقف مازوت سوزی در شهر تبریز خبری نیست.

انتهای پیام/س

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار