به گزارش تابناک آذربایجان شرقی، به گفته قائم مقام صندوق توسعه ملی در ۲ هفته پیش یک بخشنامه توسط رئیس جمهور صادر شده که شاید در طول تاریخ بی نظیر باشد و بر اساس آن تکلیف شده تا نیروگاههای خورشیدی در سطح کشور ساخته شود
آنطور که سیدمصطفی سیدهاشمی گفته سهم آذربایجان شرقی در این بخشنامه رئیس جمهور، ساخت ۲ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی است که ۸۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری لازم دارد.
اما ساخت نیروگاه خورشیدی چالش های جدی نیز دارد...
یونس ژائله، رئیس اتاق تبریز در جلسه بررسی طرح «تخصیص ۸۰۰ میلیون دلاری صندوق توسعه ملی برای ساخت نیروگاه های خورشیدی در آذربایجان شرقی» در اینباره گفت: ادر این طرح، صندوق توسعه ملی برای تامین منابع مالی معرفی شده است؛ دولت باید تضمین دیگری نیز به ما بدهد؛ اینکه در صورت تولید مازاد برق، آیا وزارت نیرو موظف به خرید برق از واحدها خواهد بود؟ در غیر این صورت باید برای مجوز صادرات برق از واحدها، برنامه ریزی های لازم انجام بگیرد.
وی ادامه داد: دولت میتواند با تسهیل در صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی، صدور مجوزهای محیط زیستی و تخصیص زمین و در اختیار قرار دادن زیرساختهای لازم، بخش خصوصی را به سرمایهگذاری در این زمینه ترغیب کند؛همانگونه که اکنون نیز افرادی از بخش خصوصی استان آماده سرمایهگذاری در حوزه انرژی پاک هستند اما به دلیل وجود موانع، نمیتوانند پا پیش بگذارند.
ژائله همچنین در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد تاسیس کنسرسیوم و تعاونیهای اختصاصی در زمینه انرژی خورشیدی را مطرح کرد.
دولت تضمین بدهد برق مازاد ما را میخرد
امید اسمعیل ظفر رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز نیز در این نشست، خواستار تضمین خرید برق مازاد توسط وزارت نیرو به صورت ارزی از تولیدکنندگان برق توسط بخش خصوصی شد.
بستر اتصال به شبکه برای نیروگاه های خورشیدی وجود دارد؟
در حالی صحبت از تولید برق توسط نیروگاه های خورشیدی است که کارشناسان حوزه برق می گویند لازم است قبل از هر اقدامی فراهم بودن بستر لازم در شبکه انتقال برق بررسی گردد.
ظفر در این باره گفت: برای بحث اتصال به شبکه هم باید موانع از میان برداشته شود؛ چرا که یکی از دغدغه های سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در بخش نیروگاه های خورشیدی بحث اتصال به شبکه است .
وی با بیان اینکه استان آذربایجانشرقی تاکنون نتوانسته است از ظرفیت صندوق توسعه ملی استفاده کند، افزود: با رفع موانع اداری، بحث جانمایی و مشکلات اتصال به شبکه و فروش برق، می توان از فرصت تخصیص ۸۰۰ میلیون دلار منابع صندوق توسعه ملی برای ساخت نیروگاه خورشیدی برای آذربایجان شرقی بهره برد.
اعلام آمادگی چند واحد فولادی استان برای سرمایهگذاری در حوزه نیروگاههای خورشیدی
وی از اعلام آمادگی چند شرکت فولادی استان برای سرمایهگذاری در حوزه نیروگاههای خورشیدی خبر داد و افزود: بهتر است واحدهای تولیدی به جای اقدام جداگانه، در قالب کنسرسیوم نسبت به تاسیس نیروگاه خورشیدی اقدام بکنند.
اکبرپور پایدار رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز با اشاره به قطعی برق طی سالهای اخیر و تحمیل هزینههای سنگین به صنایع استان گفت: ادامه فعالیت برای واحدهای تولیدی در این شرایط عملا غیر ممکن است.باید برای تامین انرژی فکری بکنیم.
وی با اشاره به اعطای تسهیلات ۸۰۰ میلیون دلاری، بر لزوم بهرهگیری از این ظرفیت در راستای رفع محدودیت برق صنایع ، به اهمیت ورود بخش خصوصی به بحث انرژیهای تجدیدپذیر تاکید کرد.