استاندار آذربایجان شرقی:
استاندار آذربایجان شرقی از طرح انتقال آب رودخانه ارس به عنوان تنها راهکار موجود برای پیشگیری از بروز تنش آبی در تبریز یاد کرد و گفت: 35 کیلومتر از این طرح که در شورای عالی اقتصاد هم به تصویب رسیده آغاز شده است و ادامه آن نیز باید با جذب سرمایه‌گذار اجرایی شود.
کد خبر: ۶۳۸۲۳۵
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۷ 02 August 2018

مجید خدابخش در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان با حضور وزیر نیرو، با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها در دو شهرستان میانه و کلیبر تنش آبی داریم، افزود: شهر تبریز هم در این لحظه دچار تنش آبی نیست، اما پیش‌بینی می‌شود که در 5 سال آینده با افزایش جمعیت شهر به دو میلیون نفر با این مشکل مواجه خواهیم شد.

وی خاطرنشان کرد: برای تأمین آب تبریز در سال 1372 دو خط انتقال به ظرفیت 5 مترمکعب بر ثانیه از زرینه‌رود پیش‌بینی شده بود که یک خط آن اجرا شده و امروز برای اجرای خط دوم، آب کافی در دسترس نیست.

خدابخش ادامه داد: تنها راهکاری که برای تأمین این آب پیش‌بینی شده انتقال آب از رودخانه ارس است که در شورای اقتصاد نیز به تصویب رسیده و برای اجرای آن نزدیک به 700 میلیون یورو سرمایه‌گذاری لازم است.

وی با بیان اینکه 35 کیلومتر از این طرح از محل اعتبارات آب‌های مرزی شروع شده، افزود: با اجرای این طرح علاوه بر تأمین آب مورد نیاز تبریز، شهرهای واقع در مسیر هم از آن بهره‌مند خواهند شد.

استاندار آذربایجان شرقی درخصوص واگذاری اراضی پایاب سد خداآفرین هم گفت: با هزینه‌های زیادی که برای احداث این سد شده است، اگر زمین‌های پایین‌دست آن صرفاً برای کشت استفاده شود مقرون به صرفه نخواهد بود و ما باید به دنبال زنجیره تولید در این منطقه باشیم.

وی افزود: از تمام سرمایه‌گذارانی که بخواهد زنجیره تولید را در این منطقه راه‌اندازی کند استقبال می‌کنیم و البته عشایر منطقه نیز در ازای حقوقی که دارند در این طرح‌ها مشارکت داده می‌شوند.

دکتر خدابخش در خصوص وضعیت تولید و مصرف برق در استان نیز گفت: هم‌اکنون 200 مگاوات کمبود تولید برق داریم که این رقم در سال آینده به 400 تا 500 مگاوات خواهد رسید.

وی افزود: با وجود این مشکلات هنوز هم سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگانی هستند که با قدرت به کار خود ادامه می‌دهند و نشاط سرمایه‌گذاری در استان قابل مشاهده است.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به پروژه احداث نیروگاه هریس، گفت: تجهیزات این نیروگاه در حال نصب است، اما به دلیل طولانی شدن زمان اجرای پروژه، با کمبود آب مواجه است که راه‌اندازی بخش بخار آن را با تردید مواجه کرده؛‌ اما در بخش گاز مشکل خاصی نداریم و با پایان نصب تجهیزات این بخش شروع به فعالیت خواهد کرد.

وی اضافه کرد: نیروگاه ایلخچی نیز که در سال 95 کلنگ‌زنی شده بود به دلایل فنی به بناب منتقل شده و امیدواریم با پیگیری وزارت نیرو و همکاری سازمان خصوصی‌سازی بتوانیم احداث این نیروگاه را نیز در سریع‌ترین زمان ممکن آغاز کنیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :