رئیس شورای شهر تبریز:
رئیس شورای شهر تبریز با بیان این‌که انتظاراتی که از «تبریز 2018» داشتیم برآورده نشد، گفت: گردشگری می‌تواند فضای کسب و کار را در جامعه رونق دهد، معتقدم در تبریز 2018 آنچنان موفق عمل نکرده و به نتایج مطلوبی دست نیافتیم.
کد خبر: ۷۱۹۹۴۴
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۱ 27 February 2019
وام‌ها و سودهایی که شهرداری در گذشته گرفته از مشکلات مهم شهری است/وارد شدن شهرداری به برخی کارها مانند ایجاد دانشگاه، ورزش‌های قهرمانی و سلامت اشتباه است/متاسفانه هرکس قیمتی دارد و ممکن است پایش بلغزد

به گزارش تابناک تبریر؛ شکور اکبرنژاد رییس شورای اسلامی شهر تبریز صبح امروز در نشست خبری گفت: امیدوارم  حاصل کار همه ما  حرکت به سوی توسعه، آموزش های صحیح  خودمان شهروندان و خصوصا جوانان مان باشد.

وی ادامه داد: انسانیت، اخلاق خوب، کتابخوانی، اهمیت محیط زیست، کاهش تولید پسماند، مدیریت پسابها و پسماندها، رعایت حقوق شهروندی همدیگر، ایجاد فضا برای شهروندان در بحث کسب کار، نوآوری، اقتصاد، تولید ثروت، خلاقیت جوانان ارزشمند مان، حفظ سلامت روانی و جسمی شهروندان، تاکید بر انجام کارهای جمعی، قبول تفاوت ها و اینکه فکر و داشته های خود را حق مطلق ندانیم و احتمال اشکال و ایراد در فکر خود بدهیم و بدانیم فکر دیگران هم ممکن است منطقی باشد.

اکبرنژاد وجود امام جمعه اندیشمند و استانداری از مرکز علم  در سپهر سیاسی  استان را جزو برکات در استان آذربایجان شرقی دانست و گفت: شورای پنجم در طول 18 گذشته کارها ارزشمندی انجام داده است.

وی یکی از دستاوردهای مهم شورای پنجم را  شفاف سازی و اصلاح ساختار ها دانست و گفت: بحث نظارت شورا بر عملکرد شهرداری بسیار جدی دنبال می شود و از  مطبوعات می خواهیم که در این راستا در کنار ما باشند.

رییس شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: تاکید و تصویب بر انجام مناقصه و مزایده در خرید و واگذاری پروژه ها، به حداقل رسیدن تخفیف و هبه به حد ضرورت، کنترل و ممانعت از تغییر کار بری و تراکم فروشی که در گذشته از درآمدهای اصلی شهرداری ها بوده، ایجاد فضای سبز محله ای در مناطق کم برخورداردر حد وسع و امکان، کنترل فساد سیستماتیک، حفظ منابع شهر، تغییر در برخی سیستیم های خدمات دهنده مثل ماده صد در جهت کاهش امکان جرم و تسهیل امور مردم را از دیگر اقدامات ارزشمند شورای پنجم دانست.

 

 وی همچنین گفت: تصویب برنامه جامع 5 ساله شهر تبریز، حمایت از نوآوری و اختراعات دانشگاهها، پیشنهاد اصلاح   قوانین شورا  و درخواست تخصیص سهمی از مالیات کشور به مدیریت شهرها، درخواست فعالیت رسمی  شورا یاری ها، انتخاب  هر یک اعضای شورا از یک منطقه شهر و بهبود فضای کسب و کار و گردشگری از جمله دیگر اقدامات شورای اسلامی شهر تبریز در طول 18 ماه گذشته بوده است.

 

اکبرنژاد در ادامه خاطر نشان کرد: جذب سرمایه، اصلاح ساختار شهرداری، اصلاح نحوه ورود نیروی انسانی، افزایش بهره وری از نیروها خصوصا نیروهای که با امتحان و طی مراحل قانونی و با سواد مناسب وارد مجموعه شهرداری شده اند، اجتناب از انجام امور غیر مرتبط که از وظایف قانونی و تخصصی شهرداری نیست مثل دانشگاه ؛ درمان ؛ ورزش قهرمانی،  اصلاح قوانین شورا  و مدیریت شورا ، تصویب سهمی از مالیات برای مدیریت شهری، در آمد مناسب از ارزش افزوده، از جمله اقداماتی است که باید با برنامه ریزی جدی به دنبال آنها باشیم.

 

وی همچنین در ادامه اظهار داشت: مساله محیط زیست یکی از مسائل مهم در تبریز است که شورا نیز به آن توجه ویژه دارد، زمانی که ما در شورای اول بودیم آبِ تبریز از خودِ تبریز تامین می‌شد اما امروز اگر زرینه رود را قطع کنیم تبریز بی‌آب می‌ماند.

اکبرنژاد در خصوص وجود فساد سیستماتیک در شهرداری تبریز نیز توضیحاتی داد و گفت: با وجود تشدید فشارهای اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه و شرایط خاص اقتصادی شورا و شهرداری تلاش کرده جلوی فساد سیستمیک را بگیرد به عنوان مثال تغییر در برخی سیستم‌های خدمت‌رسان رخ داده و وقتی در شهرداری مرکز رای صادر می‌شود با پیامک رای به افراد اطلاع داده می‌شود اما در لایه‌های پایینی همچنان فساد وجود دارد که مردم را آزار می‌دهد.

رئیس شورای شهر تبریز در خصوص نقاط ضعف شورای پنجم نیز عنوان کرد: در بحث گردشگری و به ویژه تبریز ۲۰۱۸ آن انتظاری داشتیم که فراهم نشد و این مساله نیز دلایل متعددی داشت، همچنین در جذب سرمایه موفق عمل نکردیم و اگر دل به درآمد پروانه‌های ساختمانی ببندیم هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد.

 

وی تصریح کرد: بحث وام‌هایی که در گذشته گرفته شده و سودهای عظیم آن از جمله دیگر مشکلاتی است که باید شهردار تبریز برای حل شدن آن اهتمام ویژه‌ای بورزد، مساله دیگر این است که اصلاح ساختار شهرداری آنگونه که باید اتفاق نیفتاده است در حالیکه ۴۰۰ نفری که از طریق استخدام دولتی به شهرداری آمده‌اند بسیار توانمند هستند و باید اینچنین عمل کرد.


اکبرنژاد در خصوص ورود شهرداری به برخی مسائل گفت: وارد شدن شهرداری به برخی کارها مانند ایجاد دانشگاه، ورزش‌های قهرمانی و سلامت از جمله اشتباهاتی است که هزینه‌‌های بر دوش شهرداری می‌گذارد.

وی ادامه داد: انتصاب‌های فامیلی در شهرداری جای نقد دارد و شاید برخی بی‌توجهی‌ها باعث این مشکل شده است متاسفانه هرکس قیمتی دارد و ممکن است پایش بلغزد، در شوراهای گذشته چند هزار نیرو وارد بدنه شده و امروز چهار فرزند یک خانواده در شهرداری مشغول‌اند!


اکبرنژاد در خصوص سازمان ورزش و بدهی برخی ارگان‌ها به شهرداری نیز گفت: چنین سازمانی دیگر نداریم و اگر پولی خرج شود غیر قانونی است، در خصوص بدهی‌ها نیز یکی از دلایل جلسه با نمایندگان بحث بدهی سازمان‌ها بود نمی‌شود که یک مغازه‌دار ساده مالیات و عوارض پرداخت کند و تشکیلات بزرگی مانند پالایشگاه عوارض پرداخت نکنند.


وی در خصوص اینکه آیا طول کشیدن تصویب بودجه سال 98 به دلیل سوق دادن آن به یک‌دوازدهم بوده یا خیر، توضیح داد و گفت: چنین چیزی اصلا مطرح نیست و در جلسه روز گذشته حتی وقتی برخی از موافقین شهردار نیز می‌خواستند جلسه را ترک کنند ولی تاکید بر تصویب بودجه داشتیم زیرا به منافع شهر فکر می‌کردیم.


وی در پاسخ به این سوال که چرا اتوماسیون اعضا برای مکاتبه با شهرداری قطع شده است، خاطرنشان کرد: مساله‌ای که مطرح شد صحیح نبود، هر مکاتبه‌‌ی رسمی از طرف شورا باید از طریق رئیس شورا انجام شود که همین مساله جلوی بسیاری از فسادها را می‌گیرد اما هرکس بخواهد می تواند در قالب کار شخصی با شهرداری مکاتبه کند اما از طریق اتوماسیون تنها مکاتبات رسمی انجام می‌شود.


رییس شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: در سال های گذشته ۶۰ درصد از بودجه شهرداری تبریز صرف پروژه های عمرانی شهر می شد، این در حالی است که اکنون این هزینه به ۴۰ درصد هم نمی رسد و  افزایش نیروهای شهرداری و مسئله تامین حقوق این افراد ، علت کاهش سهم پروژه های  عمرانی ازبودجه شهری است.

 

وی با بیان اینکه معضل نیروی مازاد شهرداری تبریز، یک معضل جدی است، گفت: مشکلات مالی شهرداری‌ که ناشی از نبود درآمد پایدار در این سازمان عمومی است باعث شده که آن‌ها برای جبران هزینه‌ها سازمان‌های زیر مجموعه خود و شهر، دست به اقدامات اشتباهی مثل فروش تراکم بزنند. در عین حال بعضی از اقدامات این سازمان، سبب چندین برابر شدن مشکلات ناشی از ضعف مالی شهرداری‌ها شده است. نیروهای مازاد و حقوق مورد نیاز برای پرداخت به این بخش از جمله معضلاتی هستند که در حال حاضر به دایره مشکلات مالی شهرداری دامن زده است.

وی با اشاره به بحث تراکم فروشی، یادآور شد: شهرداری ها از سه طریق تراکم فروشی، تغییر کاربری و ماده ۱۰۰ کسب در آمد می کنند که هر سه اینها در دوره پنجم شورا کم شده است. البته لازم به ذکر است که به دلیل اینکه درگذشته اکثریت فضای شهری و تراکم ها فروخته شده است، دیگر جایی برای این کار باقی نمانده است. همچنین در این دوره شهرداری فقط کمتر از یک درصد از طریق ماده ۱۰۰ کسب درآمد کرده است.

رئیس شورای شهر تبریز در خصوص خبر توقف روند اجرایی پروژه‌ی میدان آذربایجان، گفت: عملیات اجرایی پروژه‌ی میدان آذربایجان متوقف نشده است؛ در این رابطه پرونده‌ها و صحبت‌های زیادی شده و کمیسیون تحقیق و نظارت و عمران شورا در این رابطه تحقیق کرده و اکنون پرونده‌ی آن به دادستان و بازرسی ارسال شده است. 

 رئیس شورای شهر تبریز با بیان این‌که انتظاراتی که از «تبریز 2018» داشتیم برآورده نشد، گفت: گردشگری می‌تواند فضای کسب و کار را در جامعه رونق دهد، معتقدم در تبریز 2018 آنچنان موفق عمل نکرده و به نتایج مطلوبی دست نیافتیم. 

شایان ذکر است در پایان این نشست، اعلام شد که به موجب جلسه شورای هماهنگی ترافیک استان، جهت برطرف سازی مشکل ترافیکی منطقه بازار، از پانزدهم تا آخر اسفند سال جاری از ساعت ۱۰ الی ۱۴ بعد از ظهر و ۱۷ الی ۱۹ عصر طرح زوج و فرد خودروها در بازار اجرا خواهد شد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :